Гълъб Донев се срещна с Каталин Новак

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Министър-председателят Гълъб Донев проведе среща с президента на Република Унгария Каталин Новак, която е на официално посещение в България. По време на  разговора премиерът Донев изрази увереност, че настоящата визита е израз на  ползотворното сътрудничество между България и Унгария. Министър-председателят изтъкна приятелството между двете страни, което е основано не само на повече от 100 години дипломатически отношения, но и на дълбоките исторически и културни връзки между двата народа. 

Премиерът Гълъб Донев посочи, че Унгария е важен икономически партньор на България и е сред основните  чуждестранни инвеститори у нас. Министър-председателят изтъкна напредъка в икономическото сътрудничество през последните години и потвърди амбицията ни за по-нататъшно развитие на този потенциал. 

Премиерът Донев акцентира също върху сериозната работа на служебния кабинет за гарантиране на енергийната сигурност на България и региона чрез диверсификация, което означава нови възможни източници за доставка и за Централна Европа, включително за Унгария. В тази връзка министър-председателят подчерта значението на сътрудничеството на България и Унгария за реализацията на Вертикалния газов коридор, който допълнително ще допринесе за енергийната сигурност и пазарната интеграция чрез диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на енергия. 

На финала на срещата министър-председателят Гълъб Донев изрази увереност, че в бъдеще България и Унгария ще продължат успешно да надграждат своите отношения и да работят за просперитета на своите граждани, за мира и сигурността в Европа.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж