ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ отпътува за Република Турция

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

В състава му са 58 пожарникари и спасители, специализирана техника и спасително оборудване

Пожарникари и спасители от София, Пловдив, Велико Търново, Благоевград и Монтана заминаха за Р Турция, където ще окажат помощ на колегите си за справяне с последствията от тежкото земетресение.

В състава на модула са 58 служители от Главната дирекция – всички те са с богат опит в задгранични мисии, преминали са необходимото обучение и притежават съответната квалификация. На мястото на отпътуване ст. комисар Красимир Шотаров, зам.-директор на ГДПБЗН, запозна пожарникарите и спасителите със заповедите им за командироване, маршрута на преминаване и им проведе кратък инструктаж.

Колоната от специализирана техника ще пътува до мястото на произшествието, около 1800 км, на собствен ход. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж