Георги Георгиев, СОС: Собственикът на Драгалевския лифт ще може да го възстанови догодина

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев обяви, че собственикът на Драгалевския лифт ще може да го възстанови догодина до “Бай Кръстьо”.

“Предстои той да бъде възстановен, надявам се през следващата година да започне работа по това”, заяви Георгиев.

Председателят на СОС припомни, че са водили ожесточени битки за възстановяване на Княжевския и Драгалевския лифт.

“Не е новина, че спечелихме делото в съда за Княжевския лифт“, поясни той.

Георгиев уточни, че съоръженията са частна собственост, но от Общинският съвет са взели решение как да ги възстановят, а международна експертиза е потвърдила становището на главния архитект, че Княжевският лифт може да се възстанови в същите граници.

“Спънката дойде от собственика, който иска да ги възстанови, но иска да строи, което Планът на Витоша не позволява”, добави още председателят на СОС в ефира на БНТ.

Той каза още, че няма опасност “Топлофикация София” да фалира.

“Проблемът обаче, който ние поставихме още през септември е, че има голяма ценова ножица, тъй като “Топлофикация София” купува нещо, да речем за 5 лева, а го продава за 2 лева, така е решил КЕВР”, обясни Георгиев и поиска държавата да третира и компенсира  еднакво държавни и частни фирми.

Той посочи, че дефицитът на дружеството само за няколко месеца е 160 милиона лева.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж