Георги Свиленски: Гълъб Донев вместо да се прави на куриер, да отговори за скандалната имотна сделка в София

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Имот за 3 милиона лева е продаден за 300 хиляди, а колко още такива са направени, попита заместник-председателят на парламентарната група на БСП

„На 29-ти ноември 2022 г. от трибуната на Народното събрание премиерът Гълъб Донев на въпрос за скандална корупционна сделка за продажба на имот в София, който струва 3 милиона, за 300 хиляди лева, той отговаря, че е възложена проверка и в рамките на седмица ще ни информира за резултата от проверката. На базата на този негов отговор, на 15-ти декември ние пускаме писмен въпрос, в който молим министър-председателя да информира Народното събрание писмено какъв е резултатът от проверката. И след 18 дни, на 3-ти януари, ние получаваме писмения отговор, в който се казва: „Уважаеми народни представители, във връзка с Вашия въпрос Ви уведомявам, че въпросът е изпратен за отговор на министъра на транспорта и съобщенията“. Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски от парламентарната трибуна. 

Той изрази възмущението си, че министър-председателят, вместо да отговори, по неговите думи е извършил ролята на куриер, и е препратил въпроса на Министерството на транспорта, където вероятно също имат отговорност за тази сделка. „И когато ти трябва да отговориш на народните представители и българските граждани и да събереш информацията от тези, които са отговорни, ти го пращаш на тях да ти отговорят“, добави Свиленски.

Депутатът от левицата призова председателя на Народното събрание да се разпореди, така че министър-председателят да отговори на писмения въпрос от 15-ти декември 2022 г. и да сподели резултата от проверката на скандалната сделка.  „Днес в транспорта комисия ще дойде министърът и ще ни обяснява как няма пари за НКЖИ и БДЖ и как всеки ден се палят локомотиви, а в същото време имот за 3 милиона се продава за 300 хиляди лева. А колко такива сделки са направени без наше знание? Ето затова искаме информация“, каза в заключение Георги Свиленски.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж