ГЕРБ отвръща на удара: Единственият виновник за провалената ваксинационна кампания е Кацаров

Бившите управляващи твърдят, че здравният министър е обществено опасен

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

“Всеки ден престой на Стойчо Кацаров на поста здравен министър вдига степента на обществена опасност, заради липсата на адекватни решения”. Така започва разпространената до медиите позиция на ГЕРБ, часове след като стана ясно, че служебният министър на здравеопазването е дал Бойко Борисов на прокуратурата, заради, изказването, че в България се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност.

“Единственият виновник за липсата на навременна информация, че срокът на годност на изтеклите ваксини е удължен, е Стойчо Кацаров. Същият е виновен и за провалената ваксинационна кампания до момента, заради която ваксините отлежават във фризерите, а България остава на последно място по ваксинация в ЕС”, се казва още в позицията.

Припомняме, че по-рано през деня служебният здравен министър изпрати сигнал до Софийската районна прокуратура с молба Темида да вземе отношение и “мерки”, спрямо разпространените “фалшиви новини” от Борисов.

“Разпространението на фалшивата новина, което вероятно е било направено като част от предизборната кампания на г-н Борисов, е обществено опасно деяние, предвид факта, че лицето е бивш министър-председател на България, а в момента е председател на политическа партия ГЕРБ и поради това, изказването му, може да повлияе на решенията на много хора”, се посочва в сигнала на Кацаров.

По-рано думите на Борисов бяха опровергани от шефа на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов и от самото здравно ведомство.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж