ГЕРБ за машинациите с „Хемус“: Кукловодът Радев и неговите проксита съчиняват клевети и измислици

"За какво са ми кюлчета в чекмедже, ако имам банка?", попита Бойко Борисов

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

ГЕРБ определи твърденията на вътрешното министерство за злоупотреби при строежа на Автомагистрала “Хемус” като манипулации, които целят да отклонят общественото внимание от здравната и икономическа криза. Това се случи в познатия формат – извънреден брифинг в партийната централа, часове след изнесени данни от служебното правителство.

„Социологическите проучвания притесняват кукловода Радев и неговите проксита, които са готови да бранят дневен ред, който не е в полза на българските граждани. Клевети и измислици няма да доведат до нищо добро.  Гледахме подобни сценарии в бившите парламенти. Те не знаят какво да правят, действат идентично, щото това си знаят. МВР участва пряко в манипулацията на изборите”, заяви Даниел Митов от ГЕРБ.

Томислав Дончев обяви, че се наблюдава безпрецедентен и неконституционен опит на служебния кабинет да влияе на изборния процес.

“Служебното правителство е организатор, а не участник в изборите. Да не говорим, че част от него се отцепи и фактически ще участва в тях. Такова чудо не сме виждали“, обяви той, визирайки новата политическа формация “Продължаваме промяната”.

По време на брифинга лидерът на партията Бойко Борисов повторно отрече твърденията на Рашков, че има собствена банка и обясни, че е наел адвокат, който да заведе дело за клевета.

“За какво са ми кюлчета в чекмедже, ако имам банка?”, попита Борисов засмяно и обясни, че е взел мерки повече да не се повтаря инцидентът с хора, които снимали дома му.

“Заснел съм си цялата централа и къща в Банкя, за да не могат негодниците да ми правят пак същото. Никога не съм имал кюлчета, имам една златна верижка от времето като каратист. Не смея гол се съблека. Това са точно тия – Радев, Васил Божков и Рашков. Истеричен човек, преди 20-30 години ми обяснява с кой съм се бил у каратето”, ядоса се бившият премиер.

И се закани:

“Ние сме 12-13 годишни. Наредили се около Радев…няма да ни уплашат, през какво ли не сме минали.”

Освен в предизборни манипулации, лидерът на ГЕРБ обвини служебният кабинет и в безотговорно отношение към пътната инфраструктура. Според него има пътища, които не са зазимени, конструкциите ще се наводнят и ерозират, а това ще ги накара да поддадат.

“Правят го нарочно”, обяви Борисов.

По-рано през деня служебният вътрешен министър Бойко Рашков обяви, че част от магистрала “Хемус” се е срутила край Търговище.

Рашков: Част от АМ “Хемус” се е срутила | NewsONE

Рано сутринта пък МВР съобщи на брифинг, че 60 млн. лева от получените 84.108 млн. за Лот 5 на АМ “Хемус”, са изнесени в кеш, в сакове и чували, а превежданите авансово суми за строителството на магистралата са се движили между различни фирми.

МВР: 60 млн. лв. за строежа на АМ „Хемус“ са изнесени в сакове и чували | NewsONE

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж