Германия е готова да подкрепи забрана за вноса на руски петрол, но трябва да бъде добре подготвена за това

Страната изрази становище, че трябва добре да се подготви за тези стъпки и да не се допуска икономическата ситуация да излезе извън контрол

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Германия е готова да подкрепи забрана за вноса на руски петрол, но подобна стъпка трябва да бъде добре подготвена и трябва да отчита зависимостта на други страни от ЕС от руските доставки, каза германският министър на икономиката и климата Роберт Хабек, цитиран от Ройтерс.

“Германското становище е, че трябва добре да подготвим тези стъпки и да не се допуска икономическата ситуация да излезе извън контрол. Германия постигна голям напредък по отношение на въглищата и нефта и е напът да го направи и по отношение на газа. Другите страни се нуждаят от малко повече време”, каза Хабек пред репортери преди срещата на енергийните министри от ЕС.

Той добави, че има какво още да се обсъди по отношение на зависимостта на отделните страни от Русия и нуждата от вземане на единно решение от Евросъюза, допълва БТА.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж