Германия е замразила руски активи на стойност 143 милиона евро

Към 23 май са били замразени активи на обща стойност 142 990 409 евро

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Германия е замразила общо около 143 милиона евро (153 милиона долара) руски активи от олигарси и други лица, срещу които са наложени санкциите от страна на Европейския съюз (ЕС), в отговор на войната в Украйна, предаде ДПА.

Това е значително увеличение спрямо замразените активи за 342 000 евро в края на февруари, малко след началото на войната, според данни на Министерството на финансите.

Към 23 май са били замразени активи на обща стойност 142 990 409 евро въз основа на директива на ЕС, издадена през 2014 г., когато Русия анексира Кримския полуостров, посочват от германското министерство, допълва БТА. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж