Германските компании у нас са разкрили над  35 000 работни места

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Над  35 000 работни места са разкрили германските инвеститори в България. Това каза министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на церемонията по връчване на Наградата на Германската икономика в България. Събитието се организира от Германо-Българска индустриално-търговска камара. 

„Радвам се, че имам възможността да присъствам на това събитие, защото в тази зала са събрани немалка част от компаниите, които със своя труд допринасят за развитието на германо-българските икономически отношения“, подчерта Никола Стоянов. „За мен най-важният сигнал остава посланието на немския бизнес – че 100% от компаниите, опериращи тук, биха инвестирали отново в България, ако са изправени пред този избор“, каза още той, като се позова на данните от ежегодното проучване на Германо-Българска индустриално-търговска камара сред техните членове. 

Икономическият министър изтъкна, че за „мен и екипът ми бе много важно да имаме постоянна и директна връзка с чуждестранния бизнес у нас“. В тази връзка той припомни, че е стартирана инициативата „закуска за инвеститори“, чиято основна цел бе да се създаде формат на директен разговор, в който в неформална среда компаниите да поставят своите проблеми и предложения.

Министър Никола Стоянов връчи наградата на победителя в категория „Голямо предприятие“ заедно с посланика на Федерална република Германия в България Н. Пр. Ирене Планк на „Бош – България“, част от „Група Бош“. Статуетката и сертификатът бяха приети от Томас Мец, управляващ директор на „Бош Инженеринг Център София“.

Наградите се организират и провеждат от Германо-Българска индустриално-търговска камара и се връчват на фирми със значителен принос в областта на двустранните икономически отношения в четири категории – „Малко или средно предприятие“, „Голямо предприятие“, „Социален ангажимент и „Стартъп компания“. В ГБИТК членуват над 560 немски компании, които развиват бизнес в България в секторите на автомобилната индустрия, електроника и електротехника, хранително-вкусова промишленост, информационни технологии, дигитализация и др.

На събитието присъстваха президентът на Германо-Българска индустриално-търговска камара Тим Курт, главният управител на ГБИТК д-р Митко Василев, зам.-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов, посланикът на Федерална република Германия в България Н. Пр. Ирене Планк, посланикът на България във ФР Германия Н. Пр. г-жа Елена Шекерлетова и др.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж