Гешев го поиска, ЦИК го даде

Свалиха имунитета на Боян Расате

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

Централната избирателна комисия (ЦИК) свали имунитета на Боян Станков – Расате, след като беше поискан от прокуратурата. Причината за това е нападението над център на ЛГБТ общността в София.

Изпотрошиха офис на ЛГБТ обществото в София | NewsONE

Голяма част от потърпевшите посочиха, че Боян Расате е участвал в нападението. Той отрече.

Боян Расате отрече да е участвал в нападението на офис на ЛГБТ общността в София | NewsONE

Според прокуратурата Боян Расате, в съучастие като извършител с други неустановени лица, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно неуважение към обществото, които се отличават с изключителна дързост.

Снимка: Rainbow Hub

Разследващите са установили, че на 30.10.2021 г. , Расате, заедно с група лица, влезли в офис на фондация на бул. „Княз Ал. Дондуков“ в София, и започнали да крещят, да събарят мебели и да пръскат стените със спрей.

Снимка: Rainbow Hub

Преди няколко дни лица нахлуха в офис на ЛГБТ общността в апартамент в София, изпотрошиха всичко и удариха момиче в лицето.

Снимка: Боян Расате

„Не участвах в това нещо. Имам право да не давам изявления, които биха ме обвинили в извършване на престъпление. Последните 2-3 дни определени кръгове вият като чакали, че е станало кой знае какво. Какво е станало всъщност? Бутнати са две маси и три рафта. Не съм на разпит. Много добре знаете какво се случва в тези организации”, заяви той в ефира на Nova.

Снимка: Боян Расате

Събраните доказателства са достатъчни за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на обвинение, заявиха още от прокуратурата.

Наказателният кодекс предвижда за цитираните от прокуратурата деяния затвор до 5 години.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж