Главната дирекция “Национална полиция” проверява целия отдел “Охранителна полиция” на ОДМВР – София

Причината е разпространеният в медийното пространство клип отпреди дни за неправомерни действия от двама полицаи към шофьор

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Главната дирекция “Национална полиция”, със заповед на министър Бойко Рашков, започна цялостна проверка на дейността на отдел „Охранителна полиция“ на Областна дирекция на МВР – София (ОДМВР-София), както и на упражнявания контрол от страна на прекия ръководител, във връзка с разпоредена дисциплинарна проверка за действия на полицейски екип от отдела, съобщиха от вътрешното ведомство. 

Причината е разпространеният в медийното пространство клип отпреди дни за неправомерни действия от двама полицаи към шофьор. По случая има дисциплинарна проверка, като двамата служители са установени, те са младши инспектори, съответно с девет и 18 години стаж в МВР. Осъществени са срещи с тях, на които са запознати със заключенията на комисията и са дали съответните обяснения за извършеното деяние, както пред прекия си ръководител, така и пред състава на проверяващата комисия. 

За изясняване на обективната истина, в рамките на проверката е изпратено искане до Дирекция „Консулски отношения“ за осъществяване на контакт с посолството на Турция у нас с цел среща с пострадалия водач. Използвани са и каналите на Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ и българския полицейски аташе в Турция, допълва БТА. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж