Гражданският инициативен комитет за защита на българския лев призовава ИК на партия „Възраждане“ на публичен дебат

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Дължите отговори на българското общество!

Обръщение от Гражданският инициативен комитет за защита на българския лев


Г-жи и г-да, представители на ИК на ПП „Възраждане“,

Обръщаме се към всички Вас, които приехте ултиматума на лидера на политическа партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, а именно – от въпросите за Националния референдум, да отпаднат тези за ЛГБТИ+ (джендър) пропагандата в българските училища и детски градини и се
съгласихте животът на българския лев да има краен срок.

Обръщаме се към всички Вас, които само преди няколко месеца настоявахте в допитването до българския народ да бъдат обединени важни теми като запазването на българския лев и категорично неприемането на еврото в България. Настоявахте и за забраната за джендър пропагандата в Родината ни, но впоследствие лаконично се вляхте в предизборната кампания на ПП „Възраждане“, замаскирана под кампания за набиране на подписи за Референдум с един единствен въпрос: “Съгласни ли сте българският лев да се запази като единствена официална валута до 2043 година?”

Нека Ви обърнем внимание, че така формулираният въпрос, на първо място, не предполага защита на българския лев, а точно обратното – дава точен краен срок на неговото съществуване. На второ, но не по значение място, в обявената от Вас инициатива в интеренет, официално заявявате, че приемате условията на политическа партия „Възраждане“, въпросът за защита на българското семейство и забраната за джендър пропаганда в учебните заведения да отпадне.


Защо? Защо отнехте гражданското начало на една добра инициатива с перспектива за добър изход, и предадохте идеалите? Защо предадохте българското семейство и оставихте на произвола на актуалната към момента политическа класа, която доказа своята несъстоятелност, съдбата на нашите деца?


Ние от Гражданския инициативен комитет за защита на българския лев, искаме да напомним също така, че през 2018г., ПП „Възраждане“ обеща да внесе в НС, събраните от страната подписи за референдум за еврото. Това обаче така и не се случи. Какво стана, г-жи и г-да, които днес им се доверявате отново? Задавате ли си въпроса дали тази съдба няма да сполети и сегашната инициатива?

Имаме и още въпроси към Вас, като например защо е сложен краен срок на валидността на българския лев – 2043г? За нас мотивът, че дотогава България ще е финансово непригодна и нестабилна е меко казано несъстоятелен. Ако една политическа формация, участваща във вече втори парламент и. претендираща да управлява държавата (както многократно представители на “Възраждане“ са декларирали от трибуната на НС!), не може да направи нищо за финансовата стабилност в обозримо бъдеще, то тогава какво прави там? Отговорът е ясен – извлича политически дивиденти за собствена изгода в краткосрочен план на гърба на гражданската енергия. Представителите на този политически субект са напълно наясно, че след 20 години те няма да са на политическата сцена и затова не ги интересува дали България ще приеме еврото или не.

Ами бъдещето на енергетиката в България? Или енергийната независимост също не касае обществото, бъдещето на икономиката и бъдещето на държавата? Или това „размива“ темата за съдбата на българския суверенитет, както се твръди във Ваши изказвания и публикации? Поредното
лицемерие и поредната димна завеса, пусната за евтин политически ПР.

„След нас и потоп“ – така изглаждат нещата. А България ще я има ли след 20 години, г-жи и г-да с тази демографска катастрофа, която се задълбочава?

Ето защо ние, учредителите на единствения изцяло Граждански инициативен комитет за защита на българския лев – Ивайло Шопски; Благовест Бичаков; Евгени Генадиев; Магдалена Ташева и Александър Урумов, призоваваме представителите на ИК на ПП „Възраждане“ лично председателят на
 тази партия Костадин Костадинов на публичен
дебат. Всички Вие дължите отговори пред обществото. Ние сме готови да дадем нашите.


Припомняме и въпросите, които внесохме в Народното събрание със Заявлението за провеждане на Национален референдум на 09 януари 2023г.:

1. Съгласни ли сте приемането на еврото в Република България да стане не преди доходите в страната да се изравнят със средните за Европейския съюз?

2. Подкрепяте ли запазването на въгледобива и топлоелектрическите централи, както и развитието на ядрената енергетика, включително чрез изграждане на нови мощности в Белене и Козлодуй?

3. Съгласни ли сте да се забрани със закон ЛГБТИ+ (джендър) пропагандата в детските градини, училищата, културните институции, както и във всяка държавна политика на Република България?


Отново призоваваме всички политически формации, граждански организации и будни българи, да се обединим в защита на българския лев. Националният интерес не може да бъде узурпиран от една политическа формация и затова ви предлагаме да се включите в единствената ГРАЖДАНСКА инициатива в защита на българския лев!

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж