Грейнаха светлините на коледната елха на София

В градинката пред НДК ще има и „Коледен град“, който ще предложи на столичани и гостите на града празничен базар на открито и културна програма на сцената на кино „Кабана“

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Олимпийски шампиони, председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, зам.-кметът по култура Мирослав Боршош и граждани присъстваха на включването на светлините на коледната елха в София. Традиционното отброяване от 10 до 0 предшества грейването на над 10 000 лампички, с които е окичено 13-метровото иглолистно дърво. На неговия връх е разположена 80 см звезда.

Снимка: NewsOne

Мигът беше отбелязан с пищни, красиви и зрелищни фойерверки, които озариха софийското небе и създадоха празнично настроение на събралите се в градинката пред Националния дворец на културата. То беше допълнено от коледна музика и от два светещи елена, намиращи се до дръвчето.

Запалват светлините на коледната елха в София | NewsONE

Олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева каза, че е много щастлива от факта, че присъства на запалването на коледните светлини.

„Надявам се това да внесе малко уют и топлина в душите на всички хора, защото имаме нужда от това. Пожелавам най-вече здраве и хората да станат по-добри и да си помагат“, пожела Кръстева.

Снимка: NewsOne

Диамантените момичета от Националния ансамбъл по художествена гимнастика пожелаха на всички да изкарат щастливи часове и дни, защото Коледа е уникален празник.

„Пожелаваме здраве, много хубави емоции и успешна нова година“, каза Стефани Кирякова.

Снимка: NewsOne

Празничното настроение се допълва и от украсата, превзела цялата градина. А от 9 до 23 декември там ще се разположи „Коледен град“, който ще предложи на столичани и гостите на града празничен базар на открито и културна програма на сцената на кино „Кабана“.

Снимка: NewsOne

Светлините на коледната елха светнаха и в Пловдив, Плевен и Шумен.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж