Хиляди долари изпаднаха от багажника на камион в Калифорния

Смаяни шофьори отбили, за да могат да съберат колкото се може повече банкноти

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Брониран камион изсипа сериозно количество доларови банкноти на магистрала в Калифорния, което предизвика хаотични сцени, докато шофьорите спираха, за да събират парите. За всеобщо съжаление на случайно попадналите, полицията е пристигнала бързо и се е заела със събирането на банкнотите.

“Има много видеозаписи, на които се вижда как хората крадат пари от магистралата и ги взимат. Парите – с различна номинална стойност, възлизащи на хиляди долари – принадлежат на банка и трябва да бъдат върнати в полицейски участък”, заяви на пресконференция сержант Къртис Мартин от Калифорнийския пътен патрул.

Неочакваната ситуация се разиграла, след като вратата на бронирания камион се отворила близо до Сан Диего на междущатската магистрала 5, която минава от мексиканската граница на Калифорния чак до Канада.

Стигна се и до два ареста, след като мъж и жена, които се включили в събирането на парите, случайно се заключили в колата си, блокирали пътното платно и не могли да отпътуват от мястото. Полицията предупреди, че ще последват санкции, ако някои от шофьорите не върне парите.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж