Hyatt е готова да обмисли създаването на партньорство за обучение с държавните училища по ресторантьорство и хотелиерство в България

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Предложението за подобно сътрудничество беше направено от министъра на туризма Илин Димитров, на среща с Хавиер Агила, президент на групата – EAMЕ, който отговаря за ръководенето на стратегическия растеж и цялостните операции на портфолиото на Hyatt в Европа, Африка и Близкия изток.


“За нас е важно младите хора да имат възможността да се обучат в духа на високите стандарти, които залагате. Това ще разкрие пред тях напълно нови хоризонти, което ще им помогне да се реализират в своята професия, като се обучават от най-добрите в бранша”, подчерта министър Димитров.


Това предложение е поредната стъпка от опита на служебния кабинет на Министерството на туризма да привлече повече млади хора в сектора. Вече е в ход и кампанията, насочена към сътрудничество със специализираните училища по туризъм, която е ключова за решаване на проблема с кадрите. Провеждат се серия от срещи в професионалните гимназии по туризъм в страната, които са напълно в контекста на обявената от Европейската комисия 2023-та за Европейска година на уменията. Сред предстоящите планове на Министерството на туризма е да подпомага провеждане на състезание за ученици в средното образование, обучаващи се в туризма. Друго важно направление на работа е сътрудничеството с висшите училища, които са гръбнакът на туризма в България.


Проблемът с квалифицираните кадри е сериозен, признаха от своя страна представителите на световната верига в България. Това е и причината те да приемат предложението на министър Димитров с готовност за реализация в най-кратки срокове.


“Ние оценяваме високо, когато големи брандове стъпват в България, защото това издига престижа на дестинацията и я поставя на световната карта по различен начин”, подчерта министър Димитров

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж