Идея: Студенти от НСА да са спасители на плажа

Цели се решаване на проблема с недостига им

Подобни
Новини

Драгомира Станоева
Драгомира Станоеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Драгомира Станоев е редактор в NewsONE. Завършила e "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски". Работила е в няколко онлайн издания като репортер и редактор. Завършила е успешно и журналистически стажове в радио и в една от националните телевизии.

“Нашето предложение е студентите от НСА по плувни спортове да бъдат обучавани в академията за водни спасители и след като положат успешно изпит да могат да работят на плажа, като месеците работа по морето им се признава трудов стаж”, коментира пред БГНЕС концесионерът на плаж Крайморие Николай Димитров, представител на Асоциацията на концесионерите на плажове.

Има изпратено писмо до три министерства от Асоциацията на концесионерите на плажове с предложения за промени в Нормативната уредба за водно спасяване, които да решат проблема с недостига на спасители на плажовете по българското Черноморие.

Старши спасителят Васил Алексиев, който е ръководител екип “Бедствия, аварии и кризисни ситуации” към БЧК Бургас обясни, че младежите и девойките, които тази година са преминали курсовете за водни спасители предпочитат работа на басейни, а не на море. Голяма част от тях си намират и работа в чужбина.

ИзточникБГНЕС
- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж