Илияна Йотова откри учебната година в Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри новата учебна година в Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в град Истанбул.

Броят на учениците нараства с всяка година, откакто е създадено училището през 2015 г., и предстои разширяването му с нови помещения – стартирало с десетима ученици преди седем години, днес учениците са 62-ма. Повишава се и интересът на техните родители да се запишат на курсове, за да усъвършенстват своя български език.

„Скъпи деца, вие сте наследници на много дълга и славна история на един народ и една държава, които разпространиха духовност и култура по целия свят“,

 

посочи в приветствието си Илияна Йотова. Тя подари на училището български исторически книги.

На учителите вицепрезидентът благодари за усърдието и любовта към децата и към всичко българско.

„Вие успявате да привлечете интереса на децата, да посещават редовно училище и в почивния си ден да се учат да пишат красивите кирилски букви и да четат на български език.“,

изтъкна Йотова.

„България е много по-голяма от своята географска територия. Духовната България трябва да пазим и да развиваме.“,

призова вицепрезидентът.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж