Илияна Йотова в Трявна: Историята не е само минало, тя е настояще и бъдеще

Даваме обет пред Петко и Пенчо Славейкови, че ще внимаваме как използваме българското слово, заяви вицепрезидентът на откриването на традиционните Национални Славейкови празници

Подобни
Новини

Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .

„Блазе на тия, които могат да покажат раните си за отечеството.“ Това е едно от актуалните и днес послания на Петко Славейков. Днес отново има рани и битки за отстояване на независимост, суверенитет, българска идентичност. Битки, в които не можем с лека ръка да зачеркваме историята заради политическа конюнктура. Историята не е само минало, тя е настояще и бъдеще и няма да прости на своите ругатели.“

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването на традиционните Национални Славейкови празници, които се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

„Раните не са само от хладни оръжия. Рани се нанасят и с думи. Казана дума, хвърлен камък, е казал народът. В името на светините Петко и Пенчо Славейкови си даваме обет, че ще внимаваме как използваме българското слово“, посочи Йотова.

„Баща и син Славейкови ще светят вечно като свещени кандила в пантеона на българската литература и на българщината. Те създадоха не само литература, която знае и най-малкият, и най-големият. С живота и творчеството си на границата на две епохи те създадоха устоите на българската ценностна система“, подчерта вицепрезидентът.

„Всяко камъче в Трявна разказва история. Продължавайте да съхранявате богатото културно-историческо наследство“, обърна се Илияна Йотова към жителите на общината.

Вицепрезидентът благодари за всички усилия, които кметът Силвия Кръстева и екипът й полагат за развитието на Трявна. По-рано Йотова и Кръстева проведоха кратка среща. Обсъдена беше предстоящата актуализация на бюджета, която ще помогне на общините да закърпят бюджетите си. Кметът изрази тревогата си от забавянето на работата по оперативните програми за периода 2021-2027 г.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж