Румен Радев в Рига за срещата “Три морета” (ВИДЕО)

Инициативата включва 12 държави между Адриатическо, Балтийско и Черно море

Подобни
Новини

Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“

Държавния глава Румен Радев ще участва в срещата на върха на инициативата “Три морета” в Рига. Целта на форума е да насърчи транспортната, енергийна и дигитална свързаност в Източна Европа и да стимулира икономическия растеж в региона. Инициативата включва 12 държави между Адриатическо, Балтийско и Черно море.

Един от основните акценти е обсъждането на възможностите за включването на Украйна и на други държави от Източното партньорство и Западните Балкани към проекти в рамките на “Три морета”.

В Рига българският държавен глава ще участва в президентския панел на форума, заедно с представители на страните-участнички в инициативата, както и на стратегическите партньори на “Три морета” от Европейската комисия, Германия и САЩ.
България беше домакин на форума миналата година.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж