Институт за Съвременно Изкуство – София представя „Неочаквана грижа“

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.
© Алжбета Бацикова

Груповата изложба се открива на 28 април в подлез „Царевец” и ще продължи до 31 май

На 28 април, в подлез „Царевец” (до „Орлов мост”) се открива груповата изложба „Неочаквана грижа”, организирана от Института за съвременно изкуство – София с куратор Васил Владимиров. 

Изложбата ще продължи до 31 май 2023 г, като в продължение на един месец върху витрините на изоставените пространства в подлеза ще бъдат представени видео арт произведения от местни и международни артисти сред които: Венета Андрова, Алжбета Бачикова, Елиза Джул Браун, Отворена група (Юрий Билей, Павло Ковач, Антон Варга), Ивелина Иванова, Полин Кърние Жарден & Feel Good Сooperative, Адриан Паци, Мориц Щум и Дриант Зенели. Изложбата може да бъде видяна всеки ден от 17:00 до 00:00 ч.

Адрес: бул. Цариградско шосе – Орлов мост, подлез Царевец

Сегмент 1: 28 април – 7 май

Сегмент 2: 10 май – 19 май

Сегмент 3: 22 май – 31 май

© Дриант Зенели

Неочакваното е както тема на изложбата, така и нейн основен структурен компонент. Тя предизвиква зрителите да преразгледат разбирането си за грижа и да изследват начините, по които тя може да се прояви в неочаквани форми и изражения. Изложбата ще бъде разделена на три сегмента, като във всеки сегмент ще бъдат представени различни творби.

“Форматът и мястото на изложбата сами по себе си са акт на грижа, придавайки ново значение и функция на изоставените магазини, които осветяват подлеза. Тъмното, преходно пространство се превръща в платно за радикално експериментиране, пространство, в което ограниченията на конвенционалното представяне на изкуство са пренебрегнати и заменени с нови възможности за взаимодействие с общността. 

Изложбата служи като ефективно напомняне за радикалния потенциал на изкуството, неговата способност да ни провокира, да ни вдъхновява и да трансформира света около нас. Чрез иновативния си формат и силното си съдържание тя предлага визия за грижа, която е едновременно мечтателна и практична, призовавайки ни да се ангажираме с неотложните проблеми на нашето време и да приемем неочакваното във всичките му форми.” – Васил Владимиров

Допълнителна информация за изложбата ще намерите тук.

Проектът се организира от Института за съвременно изкуство – София и се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на културата. 

Института за съвременно изкуство – София благодари за оказаната подкрепа от страна на Столична Община и Общинска охранителна фирма „Егида – София“ ЕАД.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж