Инвеститорът на „Алепу“ отказа да премахне строежа

Ще съдя България, закани се още той

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

Инвеститорът на проекта “Алепу вилидж” Стоян Василев заяви, че няма да премахне строежа и че ще съди България след решението на Върховния административен съд.

Това заяви той пред БНТ.

Вчера висшата съдебна инстанция потвърди решението на магистратите в Бургас за нищожността на разрешителното за строеж. Това значи, че издаденото от главния архитект на община Созопол разрешение за етапно строителство на курортен комплекс и укрепване на свлачище не дава право на “Алепу Вилидж АД” да строи.

Според Стоян Василев решението на съда поставя под риск легитимността на много други действащи разрешителни за строеж в страната.

Василев изтъкна, че дори да бъде задължен, няма да събори обекта. Според него, ако строежът бъде премахнат има опасност от екокатастрофа, защото свлачище би застрашило близката пречиствателна станция.

Изграждането на “Алепу вилидж” провокира серия протести на граждани и природозащитници. Първоначално ваканционният комплекс имаше статут на подпорна стена за укрепване на свлачище, която вече е изградена. След това се оказа, че инвеститорът разполага с разрешително да построи ваканционен комплекс върху укрепителното съоръжение.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж