Ирена Анастасова: Законодателно можем да овладеем високите цени

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Ще протегнем ръка и ще направим всичко възможно да има работещо правителство

„Винаги първи приоритет на БСП е грижата за хората – за социално слабите, за младите, за децата. Това беше акцент и в предишните ни кампании, това е и приоритет за дейността ни в парламента. Българските граждани видяха силата на БСП. Като част от едно коалиционно управление, благодарение на нас бяха реализирани много социални придобивки, както за възрастните, така и за младите семейства и искаме да продължим с тази дейност.“ Това заяви водачът на „БСП за Българя” в Ловеч Ирена Анастасова по време на дебат в ефира на БТВ.

Анастасова посочи, и че най-важно е цените в магазините на основните продукти да бъдат овладени. „В България има два органа за справяне с цените и нелоялните търговски практики – КЗК и КЗП, но те не функционират както трябва. Това е проблем, който може да бъде решен законодателно, ние се нуждаем от сериозна реформа на институциите, които имат отношение към пазара. От една страна трябва засилване на социалните мерки за гражданите, но от друга законодателни промени”, категорична беше тя.   

Ние от БСП смятаме, че една от първите мерки, която трябва да бъде реализирана, е таван на цените, но на определени стоки. Знаем противниците на това наше предложение, но това вече се прави от 5-6 държави в Европа и тази мярка работи”, обясни Анастасова. И заяви, че е крайно време да има редовно правителство, което да решава проблемите на хората. „Във всички обществени сфери се вижда липса на активност, дори в цялата администрация. Това безвремие от година и половина оказва своето влияние и то се усеща от българските граждани”, каза още тя.

„В лицето на БСП и в този парламент ще видите партия, която ще подходи отговорно, ще протегнем ръка и ще направим всичко възможно, така че да има работещ кабинет”, посочи тя.

Водачът на БСП в Ловеч изрази и позиция относно войната в Украйна. „Няма сила на света, нито политическа партия, която да ме накара да натисна бутона „За” в Народното събрание за изпращане на оръжие. Ние искаме решаване по мирен начин на конфликта”, каза Анастасова.

„Обръщам се към всички пълнолетни граждани, към жителите на област Ловеч и всички българи – на 2-ри април съдбата на страната ни е във вашите ръце, не оставяйте някой друг да решава вместо вас. Изберете политическата партия, която защитава интересите ви и се бори вие да живеете добре. Аз смятам, че това е БСП, защото сме доказали, че можем”, заключи Ирена Анастасова.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж