Ивайло Мирчев: Не сме провалили преговорите за нов кабинет, проявяваме разум

“Демократична България” е отишла на срещата с БСП не за да преговарят, а да чуят дали са успели да се разберат ПП и ИТН, заяви Мирчев

Подобни
Новини

Петър Копринков
Петър Копринковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.

“Демократична България” не е провалила преговорите за нов кабинет, а от доста време се опитва да прояви разум и страната да има управление, заяви Ивайло Мирчев от ДБ.

Той коментира и скандала с изтеклия запис от закритото заседание на парламентарната група на партията. “Ние бяхме информативно на срещата с Корнелия Нинова. Това сме го заявили публично. Това е регулярна среща на парламентарната група и няма нищо скандално. Всичко, казано в този запис – ние сме го заявявали публично”, коментира Мирчев.

По думите на Мирчев “Демократична България” е отишла на срещата с БСП не за да преговарят, а да чуят дали са успели да се разберат ПП и ИТН. “Христо Иванов каза точно това. ДБ няма да влиза в тези преговори преди ПП и ИТН да постигнат съгласие. Точно това сме казали публично. Призовавам всички да гледат целия запис, който е с идеално качество и е на страницата на ДБ. На записа има един български държавник, който говори точно като визионер и държавник и няма нищо срамно и скандално в това, което казва”, заяви още той.

Според депутата основният приоритет на ДБ е борбата с инфлацията, Еврозоната и Шенген, енергийната независимост на страната. „Затова призовавахме многократно – някои политици да не се държат като малки деца в детската градина и да не си мисля, че тяхното его е по-голямо от България – да седнат и да съставят кабинет, защото след тези избори – нищо добро не ни чака”.

Мирчев коментира и казуса с КПКОНПИ. “Ако не бъде приет този закон – ще трябва тези, които не са гласували за Бойко Рашков като председател на КПКОНПИ – защо не са го направили. Очевиден е огромният страх от  това Бойко Рашков да стане шеф на КПКОНПИ. Знаем какво беше в годините, в които Цацаров беше председател на КПКОНПИ. Всички разследвания се покриваха.  Неслучайно ГЕРБ говорят и за война, ако той застане начело на антикорупционната комисия. А не бива, защото той като председател на МВР се доказа”, заяви още той.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж