Иван Благоев – първи в Европа по сумо за 2022 година

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Нов светъл лъч озари името на Иван Благоев от село Полена.

Медалистът ни на световни, европейски и държавни шампионати по борба и сумо оглави ранглистата на Европейската федерация по сумо за Сезон 2022 година в категория до 100 килограма, което го прави освен европейски шампион по събрани точки от състезания, но и първи в Европа за цялата календарна година.

Нашият състезател е единственият българин в ранглистата, състояща се от 14 спортиста и води вторият след него с 8 точки.

Всички познаваме Иван Благоев от село Полена. Едно момче – мъж със силна воля, който тренира от дете и е окичен с много заслужени медали по борба и сумо.

Припомняме, че преди малко повече от една седмица, той стана републикански шампион по сумо за шеста поредна година и за девети път общо, което му осигури първото място, както и участие в предстоящите Европейско и Световно първенства.

Адмирации за Благоев! Пожелаваме му здраве и много лични и професионални успехи, като го очакваме със световната титла!

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж