Иван Ченчев, БСП: Ще настояваме за безплатни лекарства за деца и освобождаване от данък върху труда на младежи

Ще направим национална подписка за Паметника на Съветската армия, решението на СОС е безобразно

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

“Решението за Паметника на Съветската армия трябва да се вземе от хората. Аз съм сигурен, че 2/3 от българския народ не иска да бъде премахнат паметникът. Ние ще направим национална подписка, защото това, което се случи в Столичния общински съвет, е безобразие.” Това заяви Иван Ченчев, водач на листата на “БСП за България” в София-област, в предаването “Още от деня” на БНТ.


По неговите думи, в цивилизована държава война с паметници не може да се води, а паметта трябва да бъде съхранявана.


“В Италия има закон, който гласи, че всяко построено нещо трябва да бъде пазено и съхранявано. И така има много причудливи сгради на най-хубавите места в Италия, но никой не ги пипа”, каза социалистът.


“В Берлин и във Виена към такива монументи – символи на свободата и на саможертвата на милиони хора на същата тази Червена армия – има респект и уважение и се поддържат образцово”, добави Ченчев.


“Аз не вярвам на Столичния общински съвет. Не за това решение, а за всички решения. Те са компрометирани с хилядите си гафове в столицата и е време да си ходят. А Столичният общински съвет нарушава закона с всяка своя сесия, защото не допуска граждани. И на тази сесия не бяха допуснати граждани – от кого се крият?”, коментира още социалистът.


“БСП има балансирана и изпълнима програма. В последната година и половина направихме толкова много в социален аспект, колкото не направиха всички леви партии в Европа взети заедно”, подчерта Ченчев и обърна внимание, че левицата ще продължава да настоява за безплатни лекарства за деца до 14-годишна възраст и освобождаване от данък върху труда на младежи до 26-годишна възраст. “Това са изпълними мерки, които са срещу демографската катастрофа и в полза на младите хора и семейства”, допълни той.


Иван Ченчев акцентира върху друга важна мярка на БСП – въвеждане на таван на цените, като посочи, че такъв е въведен в почти цяла Европа.


“В Гърция инфлацията е 5.7%, а имат помощ от няколкостотин евро на гръцки гражданин на месец, плюс таван на цените на продуктите от основната кошница. Ето така се действа”, даде за пример той.


“Когато бяхме в управлението показахме, че държавата в никакъв случай не е лош стопанин, като ѝ върнахме ролята чрез държавните предприятия. Неслучайно бяхме първи по ръст на промишлеността в ЕС”, припомни социалистът


“Гласувайте с номер 1 в бюлетината за БСП, защото за нас доходите, мирът и сигурността са най-важни”, призова Иван Ченчев.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж