Иван Гешев обсъди с делегация на британската прокуратура противодействието на трансграничната престъпност, борбата с корупцията и върховенството на правото

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Днес, 17.11.2022 г., в Съдебната палата в гр. София главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с Макс Хил, директор на прокуратурата на Англия и Уелс. Участие в срещата взеха Шеназ Музафер, началник на международния отдел на британската прокуратура, Н.Пр. Роб Диксън, посланик на Великобритания у нас, както и Ким Холдън, съветник по наказателноправните въпроси в дипломатическата мисия.


И двете страни отбелязаха традиционно доброто ниво на сътрудничество между прокуратурите на двете страни. Акцент в разговора бе поставен върху надграждането на партньорството между правоприлагащите институции на Република България и Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия в противодействието на трансграничната престъпност и киберпрестъпленията, борбата с корупцията и тероризма, както и върховенството на правото.


Обсъдена бе и активната обмяна на информация по конкретни наказателноправни казуси.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж