Иван Гешев получи благодарности от израелски представители за предотвратяване провеждането на т.нар. “Луковмарш”

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с Робърт Сингер, председател на Центъра за израелско влияние, член на Управителния съвет на Движението за борба с антисемитизма и бивш главен изпълнителен директор на Световния еврейски конгрес и с ген. Шломи Михаел, с дългогодишна професионална кариера в израелските правоприлагащи органи.

Вляво от главния прокурор Иван Гешев е генерал Шломи Михаел, вдясно от главния прокурор е Робърт Сингер.

Израелските гости изказаха специални благодарности за активната роля на българската прокуратура за недопускане провеждането в гр. София на антидемократична проява като т.нар. „Луковмарш“.


Сред акцентите в разговора бяха още инициативите на прокуратурата по ограничаване и предотвратяване на престъпленията, породени от омраза.


Срещата между Иван Гешев, Робърт Сингер и ген. Шломи Михаел се проведе в контекста на отбелязването на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи. Главният прокурор акцентира върху приноса на българските юристи за този достоен акт. Иван Гешев запозна израелските гости с инициативата на Асоциация на прокурорите в България и Камара на следователите в България за изграждането на паметник на българските юристи, спомогнали за спасяването на българските евреи от Холокоста, който предстои да бъде издигнат в центъра на българската столица.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж