Иван Гешев: Реалната правосъдна реформа е увеличаване на наказанията за разпространяване на порнографски материали с деца, които към момента са символични

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Главният прокурор Иван Гешев изказа благодарност към прокурорите и следователите, както и към служителите на ГДБОП-МВР, участвали в мащабната операция по противодействие на разпространението на порнографски материали, за създаването на които са използвани малолетни лица.


В свое изявление днес, 18.11.2022 г., преди пресконференция в Националната следствена служба, на която бяха представени подробности за операцията, главният прокурор подчерта, че реалната правна реформа би било увеличаването на наказанията за разпространение на порнографски материали с деца, които към момента определи като символични, „бих казал смешни“.


„Реална реформа също е да се дерегистрира колата, ако се управлява от пиян шофьор или употребил наркотици. Реална реформа е, ако откажеш кръвен тест за наркотици и алкохол, да се счита, както в много други европейски страни, че управляват след употреба на алкохол и наркотици и да носиш не административна, а наказателна отговорност“, добави главният прокурор.


“С работата си колегите защитиха нашите деца и показаха, че институцията прокуратура е стабилна, въпреки усещането за абдикация на държавните структури“, допълни главният прокурор Иван Гешев.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж