Иван Гешев в с. Осиково

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

„Прокуратурата не може да свърши всичко в тази държава. Всяка институция има определени правомощия, прокуратурата също. Но мога да гарантирам, че това, което зависи от нас, ще бъде направено, за да защитим правата ви“, заяви главният прокурор Иван Гешев пред жители на село Осиково. 

На 21.02.2023 г., Иван Гешев, прокурор Сийка Милева, говорител на главния прокурор, и окръжният прокурор на Смолян Недко Симов се срещнаха с местните хора по повод сигнал, свързан с водата в Осиково. 

Местните жители се оплакват от завишени цени на ВиК услугите на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, гр. Смолян. Те твърдят, че сами са прокарали водопровода в с. Осиково, че към момента водата е с много лошо качество и увеличението на цените с 3,29 лв. на кубик от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е незаконосъобразно. По повод оплакванията им бе образувана преписка във Върховна административна прокуратура (ВАП), която изпрати материали по компетентност на Софийска градска прокуратура и на Окръжна прокуратура-Смолян с оглед преценка за по-нататъшни действия.

Главният прокурор Иван Гешев обясни, че прокуратурата вече е започнала работа по две линии –  възложена е проверка за качеството на водата, а решението за увеличението на цената ще бъде атакувано от прокуратурата пред Административен съд София-град. „Съдът трябва да реши дали да отмени решението на КЕВР. В това производство участва прокурор от Софийска градска прокуратура. Поемам ангажимент, че случаят ще бъде изяснен“, каза главният прокурор.

Окръжният прокурор на Смолян Недко Симов поясни, че тече проверка, която трябва да установи дали операторът на услугата е извършил необходимото, за да осигури годна питейна вода на жителите на Осиково. Ако в хода на проверката се съберат данни за извършено престъпление, ОП-Смолян ще предприеме незабавни действия, подчерта главният прокурор.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж