Иван Портних се срещна с посланика на Франция

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с посланика на Република Франция у нас Н. Пр. Жоел Мейер. На разговорите присъстваха Жером Кел – аташе по политическите въпроси в посолството, Недялко Неделчев – почетен консул на Германия и Франция, и Милена Ангелова – директор на Алианс Франсез във Варна.

Това е първо посещение на дипломата в морския град.По време на срещата кметът запозна своите гости с важните за града проекти – икономическата зона, развитието на транспортната инфраструктура, като подчерта, че политическата и икономическата нестабилност в държавата, както  липсата на договорени оперативни програми, се отразяват негативно върху развитието на града.

Представителите на посолството проявиха интерес към възможностите за изграждане на АМ “Хемус”, както и по теми, свързани с образованието и реализацията на младите хора и международното сътрудничеството с градове от региона. Н. Пр. Жоел Мейер посочи, че вероятно скоро ще има нужда от нови места във Варна за Алианс Франсез и за Международното френско училище „Шарл Перо“.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж