Изборният ден в Нова Зеландия приключи, вече гласуват българите в цяла Европа

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

В 9 часа българско време приключи гласуването в най-рано отворилата секция за балотажа – в град Крайстчърч, Нова Зеландия, съобщи МВнР.

Заради часовата разлика изборните секциите във Великобритания, Ирландия и Исландия отвориха в 9 ч. наше време.

Най-голям брой избирателни секции зад граница са разкрити във Великобритания – 132. В Обединеното кралство сънародниците ни имат възможност да гласуват и на два острова там – Ман и Джърси, съобщават от Министерството на външните работи.

В 8 ч. българско време отвориха и избирателните секции в Централна Европа. Гласуват и сънародниците ни в Гърция, където началото на изборния ден съвпада с това в България. Изборният ден в Турция започна в 6 часа българско време, като там секциите са 126.

Последни ще затворят изборните секции в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и на западното крайбрежие на Канада – в 6 часа българско време в понеделник.

Всички 326 машини бяха изпратени и доставени навреме до определените за машинно гласуване 208 секции. Зад граница бяха изпратени и 710 000 бюлетини.

Както NEwsOne съобщи, единствено бюлетините за секцията в Нова Зеландия, за две секции в Австралия и една в САЩ не бяха доставени навреме.

Изборните книжа за тези секции са разпечатани на място, като за целта от ЦИК беше изпратен по електронен път специален образец.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж