Избраха Никола Минчев за председател на 47-ото НС (ОБНОВЕНА)

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Със 158 гласа “за”, 1 “против” и 72 “въздържал се” Никола Георгиев Минчев от “Продължаваме промяната” беше избран за председател на 47-ото Народно събрание.

В негова подкрепа гласуваха от “Продължаваме промяната”, “Има такъв народ”, “Демократична България”, БСП и ДПС.

От ГЕРБ се въздържаха.

Новоизбраният председател обяви, че ще работи парламентът да бъде място за градивни дебати и дискусии.

“С избора на 7 формации, избирателят ни даде знак, че очаква екипна работа , а не тоталитарни решения. Както във всеки парламент, ще има различия и тук, но нека ги посрещаме с уважение, с качествена дискусия в парламента. Нека 47-ят парламент изпълни мандата си и да възстанови духа на взаимно разбирателство”, каза Минчев.

Минчев определи избора му за председател на парламента като “огромна чест”, която в настоящия момент е особено голяма.

“Ще работя парламентът да е място за градивни дебати и дискусии, в които да създаваме законите, които да направят страната ни пълноправен член на Европейския съюз. Само така ще осъществим промяната, за която мечтаем – да живеем в една по-добра България”, заяви още той.

Новият председател на парламента е завършил право в Софийския университет. Има дългогодишен стаж като адвокат. Специалист е по процесуално право.

Юрист по образование, Никола Минчев водеше листата на партията на Петков и Василев за Перник. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

Завършил е 91-ва Немска езикова гимназия, както и право в Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Той е адвокат в “Джингов, Гугински, Кючюков и Величков”, считана за една от най-старите бизнес адвокатски кантори у нас.

Владее български, английски и немски. Семеен, баща на две деца.

Бизнесменът Цончо Ганев, завършил Стопанската академия в Свищов, пък бе втората номинация за председател на парламента, издигната от “Възраждане”.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж