Излезе официалният трейлър на „София филм фест на брега” 2023

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

33-секундният трейлър е стилна мозайка от актуалните филмови заглавия, които бургазлии и гости ще проследят в дните от 30 март до 7 април.

Над 20 игрални филма влизат в конкурсната програма на феста и ще се борят за една от двете статуетки “Сребриста чайка” – Голямата награда на журито с председател проф. Георги Дюлгеров и Наградата на публиката, която оценява филмите по шестобалната система.

Изложба, литературно четене, видео срещи с чуждестранни автори на филми ще бъдат част от програмата на реномирания кино фестивал. В афиша традиционно влизат над 10 късометражни филма, които ще бъдат оценени от младежко жури.

Един от най-чаканите чуждестранни филми в програмата тази година е “ТАР” на Тод Фийлд с участието на ненадминатата Кейт Бланшет в главната роля.

За трета поредна година прожекциите ще се случват в Културен дом НХК.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж