Изнудвач заплашва с убийство и палеж

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Районна прокуратура – Перник привлече в качеството на обвиняем Л.Д. (на 36 години) по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 213а, ал. 2, т. 1, пр. 1-во, т. 2, вр. ал. 1 от НК и по чл. 214, ал. 1 от НК.

На 12.10.2022 г. в гр. Радомир обвиняемият Л.Д. заплашил с насилие 34-годишния А.К. С цел да принуди пострадалия да предаде парични суми в размер на 47 000 евро и 100 000 лева на други лица, той му заявил, че ще бъде запалено семейството и имуществото му. Престъпното деяние било придружено със заплаха за убийство и причиняване на лека телесна повреда.

По делото е установено, че на 16.01.2023 г. и 17.01.2023 г. с цел да набави за себе си имотна облага Л.Д. принудил А.К. да му предаде част от поисканата от него парична сума. В резултат на действията на обвиняемия на пострадалия била причинена имотна вреда в размер на 1 000 лева.

С постановление на прокурор обвиняемият Л.Д. е задържан за срок до 72 часа. Разследването продължава съвместно с ГД „БОП“.

Предстои Районна прокуратура – Перник да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж