Изпотрошиха офис на ЛГБТ обществото в София

Потърпевшите подозират, че зад атаката стои политическа партия

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

Група мъже нахлуха в офис на ЛГБТ обществото и жестоко потрошиха офиса им, съобщиха активисти във фейсбук. Едно момиче е било ударено в лицето, съобщава bTV. Нападението е станало в събота.

„Малко след началото на събитието, дойде привидно нов гост, който почука на вратата, момиче. Тя казва, че е за събитието. Моите колеги и отварят, след което около 10-12 души нахлуват, изблъскват и удрят едно от момичетата”, разказва Мануела Попова, комуникационен мениджър на фондация “Билитис” пред Nova.

Снимка: Rainbow Hub

“Група от няколко души нахълтаха в офиса и просто започнаха да удрят и да блъскат всичко. Мен ме удариха в лицето. Познаваме хората, този, който ме удари, е Боян Расате. Него го разпознах със сигурност. Техника, вътрешни врати, всичко е счупено или разхвърляно”, разказва Глория пред bTV, която твърди, че е нападната. Тя е дала показания в полицията, ще посети и болница за преглед, уточниха от Nova.  

Боян Расате е отказал коментар по случая, съобщават bTV и Nova.

Снимка: Rainbow Hub

От общностния център също твърдят, че нападателите са били представители на движението “Български национален съюз”.

Снимка: Rainbow Hub

“Боян Расате и още няколко жени и мъже влизат посред бял ден и за минути потрошават общностния ни център Rainbow Hub, в който тече събитие. Удрят човек и крещят “викнете полиция”, докато правят всичко на пух и прах. Потрошават чужда собственост и удрят човек без да им мигне окото. София, 2021 г. Толкова уверени в прямотата на действията си се чувстват тези хора, за да направят подобна постъпка. Това е тотално беззаконие и арогантност. Ние сме се превърнали в Дивия запад. A Боян Расате не може да бъде задържан от полицията, защото е кандидат за президент и се ползва с имунитет”, разказа с пост във Facebook активистът за човешки права Симеон Василев.

До момента няма категорична информация от полицията кои са нападателите.

Снимка: Пост във Facebook на Симеон Василев

ClubZ съобщава, че нападението се случва броени дни след входирането на петицията от над 8000 подписа в подкрепа на добавянето на анти-ЛГБТИ престъпленията от омраза в българското законодателство.

Процесуално-следствените действия по случая продължават.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж