Йорданка Фандъкова откри пети филиал на Столична библиотека

На откриването присъстваха Н. Пр. посланикът на Украйна Виталий Москаленко

Подобни
Новини

Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .

Пети филиал на столичната библиотеката работи от днес. Той се намира в район „Овча купел“ и разполага с 3200 книги, както и достъп до всички електронни услуги на библиотека. Това съобщи в профила си във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

„На откриването присъстваха Н. Пр. посланикът на Украйна Виталий Москаленко, както и ректорът на Нов Български университет г-н Дойнов, чийто сгради се намират на територията на района. Заедно с посолството ще организираме ателиета за работа с деца. До събота, 19 март, всички желаещи граждани могат да получат безплатни читателски карти за Столичната библиотека“, каза Фандъкова.

През последните години Столична библиотека като най-голяма публична библиотека в страната с над 72 хил. читатели и уникални книжни и дигитални ресурси, продукти и услуги. Един от основните приоритети на Столична библиотека е откриването на филиали в районите на столицата, където гражданите имат ограничен достъп до качествени културни услуги и нови книжни ресурси. За последните шест години Столична библиотека създава три нови филиала: в район „Студентски“, първия в България мобилен филиал – Библиобус и сега – в район „Овча купел“.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж