Йорданка Фандъкова отличи с плакети Световните шампиони по стрийт фитнес

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Кметът на София Йорданка Фандъкова удостои с плакети на Столична община Световните шампиони по стрийт фитнес. Тя поздрави Цвети Станева и Даниел Христов, както и Световната вицешампионка – Жасмина Свиленова, които участваха в Световния шампионат по стрийт фитнес в Москва на 5 септември.

“Успехите на шампиони като вас привличат към спорта много деца и младежи. Столичната община подкрепя спортните клубове и развитието на детско-юношеския спорт, където се откриват и създават бъдещите шампиони в спорта”, каза Фандъкова.

Снимка: Столична община

Тя заяви, че продължават да инвестират в изграждането на спортни обекти, на открити стрийт фитнес площадки, като само тази година са предвидени 7 в различни райони на града и отчете, че през последните 10 години в София са изградени над 80 площадки за занимания по уличен фитнес. Тази година ще бъдат изградени в районите Връбница, Красна поляна, Люлин, Младост, Подуяне и др.

На церемонията в Столична община присъстваха и легендарният Йордан Йовчев – председател на спортния клуб и Цветан Георгиев – изпълнителен директор на Спортен клуб „Стрийт уоркаут България“. При изключителна конкуренция българските участници в Москва демонстрираха професионални умения и отлична дисциплина.

Снимка: Столична община

С плакет от кмета Фандъкова бе удостоен и Едмонд Назарян, син на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян. Едмонд е носител на ежегодната наградата на кмета на Столична община за 2021г. Тя му бе връчена за завоювано първо място на Европейското първенство по класическа борба за мъже и като носител на титлата „Талант на десетилетието“ на юбилейното издание на Фондация „Енчо Керязов“. Сред другите му успехи са двукратен европейски шампион за кадети, сребърен и бронзов медалист от Световното първенство за кадети, трето място на Младежки олимпийски игри в Буенос Айрес през 2018 г. и много републикански титли. Всяка година кметът на София предоставя награда на ученик с изявени дарби в една от категориите „спорт“, „изкуство“, „образование“, в изпълнение на Решение на СОС.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж