Карлос Контрера: Всяка година абсолютно незаконно кметът на Столична община забранява Луковмарш

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Клишетата срещу Луковмарш са спуснати от партийни централи, за да угодят на нечии посолства.

Свидетели сме отново на политическото задкулисие на БСП – наследник на БКП, Демократична България, Продължаваме промяната и ГЕРБ. Всяка година гледаме едни и същи сценки, с едни и същи политически памфлети, които нямат нищо общо с действителността около Луковмарш. Цялата ос Москва – Вашингтон е гордо представена по въпроса за едно шествие по софийските улици на едни млади хора.

Това заяви в свое изказване по време на сесията на Столичния общински съвет Карлос Контрера – председател на групата на „Патриоти за София“.

Темата е достойна да обедини иначе уж непримирими помежду си хора и политически формации. Това, което не разбирам, е как е възможно едните, които гледат към Москва, и другите, които гледат към Вашингтон, да изразяват едни и същи неверни тези. БСП прочете текст, който звучи като създаден в американското посолство, защото същото говорят и те. От едната страна на залата едните ходят под ръка с руския посланик, другите – с американския, добави Контрера към колегите си в СОС.

Чухме обвинения в расизъм, ксенофобия, антисемитизъм, сексизъм и всякакви други квалификации без да бъде посочен пример. Луковмарш се отразява от редица медии и може да бъде видяно, че няма нито един пример за гореизброеното. Не е имало и никакви инциденти, застрашаващи обществения ред, нито проповядване на антидемократична идеология в посока изменение на установения правов ред. Това, уважаеми колеги, са клишета, които са Ви спуснати от партийните централи, за да угодите на това или онова посолство, категоричен бе Контрера и допълни:

„БСП да говори за мракобесие, като са наследници на БКП, е много неадекватно поведение. Редовно политическите партии си присвояват правото на конвент и на съд.“

Всяка година абсолютно незаконно кметът на Столична община забранява Луковмарш. Някои хора се гордеят с незаконните си действия. Българският съд каза, че няма основание за забрана на Луковмарш. Вие сте стигнали в политическата си философия до там, че да ограничавате правата на софиянци по свое усмотрение. Какви са тези демократични партии, представени в една демократична институция като общинския съвет, които по идеологически причини искат да бъде забранено на български граждани да се събират мирно, запита Контрера колегите си и заяви:

„Скоро много от Вас ще заговорят за справедливост, законност, ще борят корупцията. С тези прийоми обаче не може да убедите българските граждани нито че сте на границата на закона, нито че имате някакво желание да браните правата на гражданите. В сградата на Столичния общински съвет чуваме, че правото на българския гражданин трябва да бъде ограничено, защото на Вас не Ви харесва, понеже сте прочели в някоя книга, че еди кой си бил еди какъв си!? Това не е демокрация, уважаеми колеги. Това е фасадна демокрация и Вие участвате абсолютно всички тук в покушение срещу правата на гражданите!“

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж