Кирил Петков на посещение във Ватикана и Рим за 24 май (ВИДЕО)

По време на своето посещение премиерът ще се срещне с италианския си колега Марио Драги

Подобни
Новини

Боян Марков
Боян Марковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Боян Марков е работил като спортен журналист в телевизионни и печатни и онлайн медии. С работата си в NewsOne.bg той ще представя всички най-важни и любопитни новини от света на спорта. Страстта си към спорта той ще представи и на всички зрители и читатели. Марков е на мнение, че журналистиката трябва да търси не само проблеми, а също така да предоставя вдъхновяващи идеи и истории. Владее английски и френски език.

Премиерът Кирил Петков ще бъде на официално посещение във Ватикана и Рим на 22 и 23 май. Това съобщават от пресцентъра на кабинета.

По повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, министър-председателят и ръководената от него официална българска делегация ще бъдат приети на аудиенция от главата на Римокатолическата църква.

На 23 май сутринта Петков ще присъства на божествена света литургия в базиликата “Сан Клементе”, където е погребан славянският първоучител Константин Философ.

В състава на българската делегация са включени писателят Георги Господинов, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, както и вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, заместник министър-председателят по ефективно управление Калина Константинова, министърът на външните работи Теодора Генчовска и министърът на образованието и науката Николай Денков.

По време на своето посещение премиерът ще се срещне с италианския си колега Марио Драги.

Двамата ще обсъдят двустранни въпроси, както и актуални теми от европейския дневен ред.

В Рим Петков също така ще се срещне с министър-председателя на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж