Кирил Петков: С удоволствие приемам поканата за разпит в прокуратурата

Министър-председателят ще попита какво е направило обвинението по разследванията с кюлчетата и Мата Хари, ще бъдат ли повдигнати обвинения на Пеевски, Илко Желязков и Манолев и още теми с обществен интерес

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

С удоволствие приемам поканата за разпит в прокуратурата, каза премиерът Кирил Петков в отговор на съобщението на ВКП, че той и началникът на кабинета му Лена Бориславова ще бъдат извикани, за да предоставят пълен списък с лицата, които според двамата трябва да бъдат проверени от държавното обвинение.

“Днес бях уведомен, че главният прокурор ме кани на разпит да оповестя информации, които са публично известни, но които той би се радвал да се запознае от мен допълнително по тези казуси”, каза Петков на извънреден брифинг в министерския съвет.

https://xn--b1amte3c.xn--90ae/prokuraturata-vika-na-razpit-kiril-petkov-i-lena-borislavova/

Министър – председателят уточни, че на срещата ще зададе на главния прокурор следните въпроси:

  • Какви действия е направила прокуратурата по темата “Мата Хари”, след като беше публично известно, че има кюлчета и пачки и господин Борисов заяви, че знае коя е Мата Хари?
  • Има ли допълнителни разследвания по закона “Магнитски” и ще бъдат ли повдигнати обвинения на лицата Пеевски, Манолев и Илко Желязков?
  • Има ли директна връзка между заема на ББР и факта, че Пеевски е бил акционер в “Булгартабак”?
  • Има ли връзка между заем от ББР и адвоката на г-н Гайтански и какви стъпки прокуратурата е направила дали този заем е взет правомерно?
  • Какви разследвания има по казуса “Осемте джуджета” и Петър Петров, известен като Петьо Еврото?
  • Има ли връзка между строителните компании и незаконните язовири, и известния като “Таки” бизнесмен?
  • Какви стъпки са направени във връзка с “Барселонагейт ” и факта, че испанските власти са информирали за пране на пари?
  • Има ли връзка между случаите в “Автомагистрали” и изнасянето на торби с пари, и партия ГЕРБ?
  • Защо “Булгаргаз” и г-н Павлов са се отказали от количествата азерски газ, който би било възможно да бъде доставен и така миксът за потребителите би бил доста по-евтин?

По време на брифинга началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова съобщи, че току-що е получила призовка да се яви на разпит в прокуратурата в 15 часа на 9 февруари. За Петков също е имало призовка, но човекът, който е трябвало да му я връчи, е получил обаждане да не го прави публично пред журналистите.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж