Кирил Петков се срещна с украинския вицепремиер Олга Стефанишина

Той изтъкна подкрепата на България за Украйна

Подобни
Новини

Драгомира Станоева
Драгомира Станоеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Драгомира Станоев е редактор в NewsONE. Завършила e "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски". Работила е в няколко онлайн издания като репортер и редактор. Завършила е успешно и журналистически стажове в радио и в една от националните телевизии.

Премиерът Кирил Петков разговаря в Братислава, Словакия, където се срещна с  украинския вицепремиер по евроатлантическата интеграция Олга Стефанишина. Това съобщиха на официалната си фейсбук страница от Министерския съвет. 

Петков е поздравен от Стефанишина за проявеното лидерство в настоящия изключително сложен момент, когато му се налага да търси решения на спрените газови доставки за България, да работи интензивно с европейските лидери за налагането на санкции заради руската агресия в Украйна и същевременно да се справя с предизвикателства за България във вътрешнополитически план, посочват от Министерския съвет. 

От своя страна Петков изтъкна подкрепата на България за Украйна, както във войната, така и по отношение на европейската перспектива на страната. 

Българският министър-председател отбеляза, че молбата на Украйна за членство в ЕС ще бъде обсъдена от европейските лидери на заседанието на Европейския съвет в края на юни.

Премиерът Кирил Петков е в Словакия по повод 17-ото издание на Глобалния форум по сигурността „ГЛОБСЕК“. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж