Кирил Петков след срещата с Радев: Очакваме 2 нови министерства в кабинета и 4 вицепремиери

"Нямаме червени линии по политики с партньорите", каза съпредседателят на "Продължаваме промяната"

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Очакваме да имаме четирима вицепремиери и две нови министерства. Това заяви съпредседателят на “Продължаваме Промяната“ Кирил Петков след консултациите при президента Румен Радев. 

Той съобщи, че документът за коалиционно споразумение е писан до късно снощи и изпратен на бъдещите партньори в управлението, но кога ще бъде подписан от всички зависи от тях.

“Това, което постигаме е една добра комуникация и дисциплина с останалите партии. Квотното разпределение е много близо до пропорцията на депутатите в Народното събрание. Най-важното е структурата на Министерски съвет да бъде максимално работеща”, каза Петков.

Снимка: NewsOne

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” отказа да предостави детайли около конфигурацията на бъдещия кабинет, за да даде достатъчно спокойствие за вътрешнопартийна дискусия в рамките на отделните формации, без те да се влияят от обществено мнение.

“Нямаме червени линии по отношение на политики с останалите. Има обаче едни 10% по темите, които изискват допълнителен анализ. Срещите ни не са формални. Непрекъснато комуникираме и сме готови да отидем и да дискутираме с партньорите, ако се наложи”, допълни той.

Петков обясни, че ще бъде обособено ново министерство на държавните предприятия и друго, което ще бъде ангажирано с иновациите и растежа. До този момент тези ресори са били част от икономическото ведомство.

“Това са две функции, които имат различна роля в икономическото развитие. Министерството на държавните предприятия ще бъде изградено по най-конструктивен начин”, каза още той.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж