Кирил Петков: Твърдата ни крачка за руския газ помогна на ЕС да заеме същата позиция (ВИДЕО)

Кирил Петков обвини опозицията, че се опитва да създава напрежение

Подобни
Новини

Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“

Русия не може да си позволи да загуби целия Европейски съюз, посочи премиерът Кирил Петков, по отношение на отказа на България да плаща за вноса на руски газ в рубли.

“Получих поздравления за позицията ни от много европейски лидери. Аз лично не се притеснявам по тази тема. Путин много би се радвал, ако България беше приела неговите условия. Това би показало, че първата държава от ЕС вече се е поддала на това извиване на ръце. Това му беше първата задача. Другото като цел, може би, беше, че ако не се поддаде и цените на газа се качат много – българското правителство да падне. Това би дало много лош сигнал към другите европейски страни. За наша радост, не се случи нито едното”, допълни  премиерът.

Кирил Петков коментира и обвинението от страна на ГЕРБ в лъжа по отношение на компенсациите за тока за бизнеса.

“ГЕРБ няма какво да ги коментираме. Те непрекъснато се опитват да вкарват някакви фалшиви новини. Планът, който правителството направи срещу инфлацията, е безпрецедентен. Единствената им цел е да пораждат напрежение.”, заяви Петков.

Петков уточни, че в момента Министерството на финансите е в комуникация с представители на бензиностанциите и е очаква скоро да има ясна процедура, относно реализацията на  отстъпката за гориво.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж