Кметът на община Симитли осинови второто куче „турист“. Кръсти го „Дара“

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Кучето „турист“, което стана известно в последните дни, се присъедини към колонията от три немски овчарки и две осиновени като него – кучета, в двора на кмета на община Симитли – Апостол Апостолов.

След като бe върнато на Община Симитли от Община Благоевград, кметът Апостолов официално осинови известното куче и го кръсти „Дара“.

Дара претърпя всички задължителни ветеринарномедицински манипулации и бе предадена с паспорт и чип. Тя се нуждае от грижи и лечение, които новият й стопанин пое ангажимент да осигури.

Проблемът с безстопанствените кучета е изключително голям във всички населени места на страната и единственият начин да се справим с него, е повече хора да поемат отговорността да осиновяват четириноги и да се грижат с любов за тях.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж