Запалват светлините на коледната елха в София

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.


Светлините на коледната елха в София светват тази вечер в 18.00 ч. пред НДК.

По традиция включването на светлините ще стане в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова, която е поканила към веселото събитие да се присъединят и олимпийските ни шампионки от Токио и “Почетни граждани на София” – момичетата от отбора по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова с треньорките Весела Димитрова и Михаела Маевска, както и боксьорката Стойка Кръстева.

Елхата на София е живо дърво, високо 13 метра, което има нова премяна – в бяла светлина ще я красят над 10 000 лампички, снежинки и топки. На върха ѝ е поставена 80-сантиметрова звезда, а в подножието ѝ – два светещи елена.

Целият парк пред НДК ще бъде в празнична украса, а от 9 до 23 декември там ще се разположи “Коледен град”, който ще предложи на столичани и гостите на града празничен базар на открито и културна програма на сцената на кино “Кабана”.

Коледните светлини ще бъдат запалени и в Пловдив, Плевен и Шумен.

В Пловдив вече е отворена и голяма ледена пързалка. Тя е на площ над 2500 кв. метра и се намира между площад “Централен” и Цар Симеоновата градина.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж