КНСБ: Работниците намаляват, но не и нарушенията (ВИДЕО)

Мобилното приложение на КНСБ е единственото, в което работещите могат да подават сигнали, без да се изисква електронен подпис

Подобни
Новини

Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“

Работещите стават все по-малко в България, но случаите на нарушаване на техните права не се понижават. Извода направи вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов въз основа на годишния доклад за нарушения на права, свързани с упражняване на правото на труд .

„В България и освен у нас казусът на работодателите е, че няма работна ръка. Работещите стават все по-малко и по-малко. Работещите стават все по-малко, само че нарушаванията не” , сподели Капитанов.

Капитанов уточни, че мобилното приложение на КНСБ е единственото, в което работещите могат да подават сигнали, без да се изисква електронен подпис. Трудовото законодателство е едно от най-нарушаваните в България, , акцентира вицепрезидентът на синдикалната организация.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж