Кой е Атанас Атанасов, предложен за министър на културата

Разочарован от обезлюдяването на селото, решава възстанови сцената на местното читалище и да организира културно събитие там

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

След връчването на мандат за съставяне на правителство и представяне на проектокабинет от Кирил Петков на президента Румен Радев номинираният за министър-председател представи новият бъдещ министър на културата – Атанас Атанасов.

“Той много ме впечатли, възстанови сам читалището в родното си село. Млад човек, с визия за България, която иска да превърне в една от културните дестинации в Европа”, обясни бъдещият премиер.

Той е завършил гимназия в Хасково, а след това и университет в САЩ. Зад океана се влюбил в театъра и актьорското майсторство и започнал да играе на сцена, разказва самият той през 2017-а година пред БНТ.

Всяко лято младият мъж се връща в България и в пловдивското село Татарево, където живее неговата баба.

Разочарован от обезлюдяването на селото, решава да се опита да възстанови сцената на местното читалище и да организира културно събитие там. Разказва и на приятелите си зад океана за красотата на българските села и тъжната реалност на тяхното обезлюдяване.

Мечтата му се превръща в реалност с помощта на 30 доброволци от България и САЩ. Залата на читалището е ремонтирана основно и се превръща в сцена на културни мероприятия.

“Хората, които имат някаква съкровена мечта в себе си, която изглежда възможно най-неосъществима и която би предизвикала насмешка и недоверие у хората около тях – бих им казал, че тези са мечтите, за които си струва най-много да се бориш”, казва тогава Атанас Атанасов пред БНТ.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж