Контрабанда на кокаин за над 770 000 лв.

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

На 18.01.2023 г. на ГКПП-Капитан Андреево при опит да напусне страната ни към Република Турция е бил отклонен за щателна митническа проверка товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от 39-годишен турски гражданин. В арматурното табло и зад тапицерията на задната стена на шофьорската кабина са били открити общо 9 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество с общо нето тегло 6 килограма и 476 грама. При извършения полеви наркотест веществото реагирало на кокаин. Водачът е бил тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство, чието показание дало положителен резултат за употреба на амфетамин и метамфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ полицай при РУ-МВР-Свиленград.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково на водача на товарната композиция Ф.С., на 39 г., турски гражданин, са били повдигнати обвинения за две престъпления – за това, че на 18.01.2023 г. на ГКПП-Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, с товарен автомобил без надлежно разрешително направил опит да пренесе през границата на страната от Република България в Република Турция високорисково наркотично вещество – кокаин с общо нето тегло 6 килограма и 476 грама на обща стойност 777 120 лева, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини – престъпление по чл.242, ал.2, вр. чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс. И за това, че на 18.01.2023 г. на ГКПП-Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство – престъпление по чл. 343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

С постановление на наблюдаващия прокурор при ОП-Хасково водачът на товарния автомобил Ф.С. е задържан за срок до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Предишна статия
Следваща статия
- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж