Контрера към „Спаси София“: Част ли сте от грозната сделка между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Общините в държавата са на път да колабират под тежестта на политическата глупост, която се вихри!

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Това казва в своя позиция, публикувана във Фейсбук, председателят на групата общински съветници от ВМРО в София. Повод за реакцията са тежките политически пазарлъци, на които ставаме свидетели в последната седмица и реалната подмяна на вота на малкото хора, които стигнаха до урните в началото на месеца.

Две години не живеем, а живуркаме в едно централно политическо безвремие, управленска импотентност, скандали, евтини медийни кампании в стил „селски вечеринки“. Най-големият губещ са гражданите, а след тях общините като най-близки до проблемите на хората, обръща внимание Контрера.

Той вижда в цялата завера, която се готви краткосрочна сделка с фокус местните избори през месец октомври.

В момента двете формации не правят нищо друго от това да измислят начин да НЕ платят политическата цена. И двете формации искат да консумират властта, а сметката да я плати някой друг.

(…) Разбира се, големият залог е София, посочва задкулисните планове на първите две формации в 49-ото Народно събрание общинарят от ВМРО.

Той призовава имагинерната нова партия „Спаси София“ открито да заяви дали тайничко се намества в тези политически сделки.

Защо го казваме това – защото политическите интриги, бягането от отговорност, липсата на мъжество и мъжественост в управленските дела води до хаос и административна, финансова, икономическа безтегловност, от която щети (и то не малки) понася и София!

Прилагаме и пълния текст на позицията на председателя на групата общински съветници от ВМРО Карлос Контрера:

Когато се мъчиш да седиш на два стола, накрая падаш и от двата. Това по отношение на цялата политическа ситуация. Театрото ГЕРБ-ППДБ в момента е идеална илюстрация за това.

Държавата и София са на автопилот, а ватманите се дебнат кой да дръпне ръчната спирачка!

Две години не живеем, а живуркаме в едно централно политическо безвремие, управленска импотентност, скандали, евтини медийни кампании в стил „селски вечеринки“. Най-големият губещ са гражданите, а след тях общините като най-близки до проблемите на хората.

Вече почти месец новосформираната коалиция ГЕРБ-ПП/ДБ се чудят как да обяснят на своите избиратели, че имат сделка. Точно обратното на това, за което са получили доверие.

В момента двете формации не правят нищо друго от това да измислят начин да НЕ платят политическата цена. И двете формации искат да консумират властта, а сметката да я плати някой друг.

Голямото надлъгване в момента е с фокус местните избори през есента, където първите искат да запазят позиции, а вторите – знаково да им ги вземат.

Разбира се, големият залог е София.

Интересна в случая е каква е позицията на „Спаси София“, които вече са политическа партия. Подкрепят ли сделката, която „добрите сили“ са на път да сключат и участват ли те в нея? След като вече са политическа партия е редно „Спаси София“ да излязат от програмата Фотошоп и да се концентрират върху реалната действителност.

Защо го казваме това – защото политическите интриги, бягането от отговорност, липсата на мъжество и мъжественост в управленските дела води до хаос и административна, финансова, икономическа безтегловност, от която щети (и то не малки) понася и София!

Държавата и София са на автопилот. Ватманите вместо да поемат управлението на мотрисата се дебнат кой да дръпне ръчната спирачка и да прецака другия, а „Спаси София“ рисува колко са криви релсите.

Тази метафора на действителността изглежда все по-вероятно да се превърне в действително управление не само на България и на столицата.

Време е гражданите да излязат от амока, в който ги вкараха политиците и да си отговорят: за това ли гласуваха на пет поредни последователни парламентарни избори и това ли искат след шест месеца в София?

Отново призоваваме за отговорно и разумно поведение, за логични и последователни действия, които да не позволят и общините да се превърнат в подобие на днешното държавно състояние, дело на безхаберници и лаладжии.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж