Корнелия Нинова: Първите 100 дни са за овладяване на кризите

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова, която е номинирана за вицепремиер и министър на икономиката в кабинета “Петков”, заяви, че първото нещо, с което трябва да се заеме новото правителство е овладяването на кризите и цените. Според нея там ще бъде насочен фокусът на новия кабинет през първите 100 дни от работата му.  

“От днес задължително – на първи януари да не се увеличи цената на тока за битови потребители. Да се опитаме да върнем болници, детски градини, училища на регулирания пазар, изобщо – темата цени”.

“Всички възможни законови и подзаконови действия, за да озаптим цените. Помощите, които трябва да осигурим за бедни, енергийно слаби, мерките в подкрепа на бизнеса. Първите 100 дни са за овладяване на кризите”, допълни тя.

“От утре трябва да започнем да работим. Като гледам новините от вчера, май първото нещо, с което ще се заеме министерството на икономиката и индустрията са язовирите”, заяви тя и каза, че изборите са забавили нещата до момента.

Нинова обяви, че ако днес мине гласуването на кабинета, БСП ще си избере ново ръководство, тъй като тя ще стане министър, а още двама от ръководството на социалистите се изтеглят от парламента.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж